Balkan Light 2012

Balkan Light 2012

Balkan light 2012 biće održan od 03. do 06. oktobra, 2012. godine u Beogradu. Balkan Light 2012 je V tradicionalna konferencija iz oblasti svetlosti i osvetljenja koja se održava svake treće godine u organizaciji zemalja sa Balkana.

Konferencija Balkan light održava se od 1999. godine. Konferencija opslužuje zemlje sa Balkana i iz ostatka sveta u obliku foruma gdje se pokrivaju teme svetlosti, osvetljenja, projektovanja, proizvodnje i tehnološkog razvoja. Prethodne konferencije su održavane na sledećim lokacijma: 1999. godine u Varni (Bugarska), 2002. godine u Istanbulu (Turska), 2005. godine u Cluj Napoca (Rumunija) i 2008. godine u Ljubljani (Slovenija).

Cilj konferencije je da omogući priliku za razmenu mišljenja u ključnim oblastima svetlosti i osvetljenja, da predstavi naučna i tehnološka dostignuća i otvori diskusiju o problemima u budućnosti. Konferencija je mesto gde se sastaju projektanit, proizvođači, istraživači i drugi koji se bave osvetljenjem. Konferencija Balkan Light se održava u zemljama Balkana ali učesnici iz čitavog sveta su dobrosošli.

Na konferenciji autori mogu da predstave svoje radove iz sledećih oblasti: tehnologija (sijalice, svetiljke, oprema za upravljanje, ...), proračun i merenje osvetljenja, energetska efikasnost u oblasti osvetljenja, zakoni i standardi u oblasti osvetljenja, zdravlje i osvetljenje, kvalitet osvetljenja, osvetljenje u arhitekturi i dnevno svetlo.

Pored stručnog dijela konferencije organizovani su kokteli druženja u pauzama kao i svečana večera. Posetioci u vreme pauze mogu da obiđu znamenitosti Beograda i da se upoznaju sa srpskom tradicijom i istorijom. Više informacija o konferenciji Balkan Light 2012 moguće je pronaći na sajtu www.balkanlight2012.rs.

SITS